Hírek

24 ápr
Fejlődő immunológiai ellátás a Debreceni Egyetemen
Az immunológiai betegek korábbinál is magasabb színvonalú ellátását szolgálja a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a május elsejével megalakuló Reumatológiai és Immunológiai Klinika, valamint a Belgyógyászati Immunológiai Központ. A két intézmény szoros együttműködésének köszönhetően hatékonyabb lehet a betegutak szervezése, a páciensek gyorsabban juthatnak a megfelelő kezeléshez. A szervezeti egységek vezetőinek kinevezését Szabó Zoltán professzor, a Klinikai
24 ápr
Átvették okleveleiket az MTA új doktorai
Hetvenhét kutató, köztük a Debreceni Egyetem (DE) öt munkatársa nyerte el 2023-ban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora címet. A kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegző, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédő kutatók kedden az Országos Széchényi Könyvtárban vehették át oklevelüket.
24 ápr
Szakmai együttműködés a Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiával
A Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjába (SET) látogatott Kovács Katalin háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok kajakozó. A kiváló sportoló és munkatársai a Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia leendő egészségügyi központjához gyűjtöttek szakmai tapasztalatokat a SET-ben.
23 ápr
A kalapáccsal összetörhető fagyott virágoktól a színes gőzökig
Általános iskolás gyerekeknek mutattak be látványos, érdekes kémiai kísérleteket a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai az intézmény Díszudvarán hétfőn. A rendezvénnyel egyrészt a Föld napjához kapcsolódtak, másrészt igyekeztek kedvet csinálni a gyógyszerész hivatás elsajátításához.
23 ápr
Gyógyítás, oktatás és kutatás egysége a kardiológiai betegellátásért
Átadták a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika épületében működő Klinikai Fiziológiai Tanszék felújított helyiségeit. A fejlesztéssel a klinikai betegellátással szorosan összefüggő oktatói és kutatói munka feltételei tovább javultak az intézményben.
23 ápr
Történelmi (karika)túra a Science Caféban
Széchenyi és Kossuth karikatúrán – félreértések története történészszemmel címmel Velkey Ferenc, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézet docense tart előadást a Science Caféban. A Tudományos Igazgatóság ismeretterjesztő sorozatának legújabb rendezvénye április 24-én, szerdán 17 órai kezdettel várja az érdeklődőket a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltban.
22 ápr
Interaktív laborlátogatás
A kutatói munka gyakorlati tapasztalataival ismerkedhettek meg a DE Környezetanalitikai Kutatócsoport laboratóriumában, a Biomérnöki Tanszék fermentor parkjában, valamint az Immunológiai Intézetben tett látogatásuk során a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium diákjai. A középiskolások találkoztak a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíjasaival is, akiktől a kutatói pálya lehetőségeiről hallhattak.
22 ápr
Debreceni Fogászati Napok: jelen és jövő
A XXIV. Debreceni Fogászati Napok ismét Debrecenbe vonzotta a szakma résztvevőit, ahol elsősorban a fogorvoslás elméleti, gyakorlati és oktatási aktualitásairól, eredményeiről és a jövő lehetőségeiről esett szó.
22 ápr
Medikus Kupa: sport, barátságok, élmények
Debrecen adott otthont a hétvégén a négy magyarországi orvosképző intézmény közös sporteseményének, az 51. Medikus Kupának, melyen rekordot döntött a sportolók és a szurkolók létszáma is. A rendező Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata izgalmas meccsek után aranyérmet szerzett, valamint a röplabdás és focista hölgyek is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.
19 ápr
Gyermekendokrinológiai konferencia a legújabb terápiákról
Az alacsonynövés, a gyerekeket érintő pajzsmirigytumorok és a túlsúly volt a központi témája az idei ENDOPED konferenciának. Az országos szakmai fórumot a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika endokrin szakrendelésének munkatársai szervezték. Az orvosok és a szakdolgozók a gyermekendokrinológiát és diabetológiát érintő legújabb terápiás lehetőségeket tekintették át a csütörtökön kezdődött kétnapos tudományos ülésen, Hajdúszoboszlón.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.