Hírek

16 ápr
Elnöki megbízott a külföldi betegek ellátásáért
A külföldi betegek alapellátásának koordinálásáért, valamint orvosszakmai felügyeletéért és a szakterület fejlesztéséért felelős elnöki megbízottnak nevezte ki Papp Csabát, a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatóját Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke.
16 ápr
Világszínvonalú fejlesztés a debreceni kardiológiai ellátásban
A Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikáján hétfőn átadták azt a hibrid műtőt, ahol elsősorban speciális szívkatéteres beavatkozásokat végeznek, de alkalmas akár nyitott szívműtétek elvégzésére is. A legfejlettebb technológiát képviselő műtőt mintegy egymilliárd forintból alakították ki.
15 ápr
Szimpózium a Debreceni Egyetem mozgásszervrendszeri kutatásairól
A mozgásszervi megbetegedések korai diagnózisát és kezelését segíthetik a Debreceni Egyetemen végzett, a vázrendszeri rendellenességekkel, illetve őssejtekkel foglalkozó kutatások. A kutatócsoportok legújabb eredményeiket egy pénteki tudományos ülésen mutatták be.
15 ápr
Zenéből táplálkozó tudomány
A zeneművészettel, zenetudománnyal és zenepedagógiával foglalkozó kutatók, előadóművészek, tanárok tartottak szakmai eszmecserét és mutatták be legújabb kutatási eredményeiket a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, valamint A Jövő Művészetéért Alapítvány által szervezett zenepedagógiai konferencián. Az eseményen többek között arról is szó volt, mit gondolnak a zenetanárok a művészeti és a zenei nevelés helyzetéről, valamint a szülők zeneoktatásban betöltött
12 ápr
Eszközfelajánlás a gyermekklinikának
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika eszközparkja többek között testösszetétel-elemző mérleggel, EKG készülékkel és defibrillátorral bővült. Az eszközöket a Labtech Kft. ajánlotta fel a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért" alapítványnak. A cég emellett vizsgálóágyakat és bútorokat is adományozott az intézménynek.
10 ápr
Fulbright – az életre szóló lehetőség
A Debreceni Egyetem hallgatói és kutatói közül került ki hazánk legtöbb Fulbright ösztöndíjasa – hangzott el a világ legrangosabb ösztöndíjprogramjának idei pályázatait bemutató tájékoztatón a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájában. A Fulbright révén évente 25 hazai hallgató, kutató, illetve oktató számára nyílik lehetőség tudományos kutatói munkára, szakmai tapasztalatszerzésre az Amerikai Egyesült Államokban.
10 ápr
Ismét elnökké választották a debreceni professzort
Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja újabb négy évre kapott megbízást az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Orvos- és Egészségtudományi Szakmai Bizottságának vezetésére. A professzor elnöki megbízólevelét az OTDT keddi ülésén vette át.
09 ápr
Ismerd fel időben! – Szűrővizsgálatokkal a betegségek megelőzéséért
Melanomaszűrésen, nőgyógyászati vizsgálaton, vércukor- és koleszterinszint, valamint testösszetétel mérésen is részt vehetnek az érdeklődők április 11-én, csütörtökön az Ismerd fel időben elnevezésű programon a Nagyerdei Stadionnál. A szűrőbuszon és a standoknál a Klinikai Központ munkatársai a Debreceni Egyetem orvostanhallgatóival együttműködve végzik a vizsgálatokat. Az eseményt a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége és az Országos Kórházi Főigazgatóság ren
08 ápr
Immunrendszerünkről a Science Caféban
Folytatódik a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának ismeretterjesztő sorozata. A Science Caféban ezúttal Pázmándi Kitti Linda, az Általános Orvostudományi Kar Immunológiai Intézet adjunktusa tart előadást Autoimmunitás, avagy miért fordulhat ellenünk a saját immunrendszerünk címmel.
08 ápr
Uray Éva (1936-2024)
Életének 88. évében, 2024. április 2-án elhunyt Uray Éva egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék alapítója. Halálával e szakterület meghatározó alakja távozott.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.